Квашена капуста - улюблена багатьма українцями осіння заготовка, яку подають до м'ясних, рибних, овочевих страв. Ферментований овоч не тільки приємно порадує ваші смакові рецептори, але і принесе користь. Але як приготувати ідеальну квашену капусту, яка буде довго зберігатися, і не буде з часом гірчити?
Про це писати Showbiz.today.
Сіль - природний консервант, який допоможе продукту довше зберегтися. Але тут важливо не перестаратися, а мала кількість солі - може нашу капусту зіпсувати.
Співвідношення солі до овочів має становити приблизно 2,5-3% до маси.
Для малосольної капусти візьміть мінімальну кількість солі, для більш солоної - максимальну.
Для того, щоб посолити 1 кг нашаткованої капусти, нам знадобиться 25-30 г солі.
Якщо ваг у вас немає, запам'ятайте, що столова ложка без гірки - 25 г, з гіркою - 30 г.
Для більшого об'єму капусти, збільште кількість солі пропорційно: на 2 кг капусти - 50-60 г солі і так далі.
5 кг капусти - це гранована 100-грамова стопка солі.
Для 10 кг капусти візьміть один 200-грамовий стакан солі.
Якщо капуста гірчить - ви переборщили з сіллю. Також від надлишку консерванту вона стане неприємного сіруватого відтінку.
А від недостатньої кількості солі ваша капуста почне швидко псуватися і загнивати.
Раніше ми писали, що кулінар розкрив секрет кращого тіста для піци.
Також Євген Клопотенко розповів, як приготувати смачну гарбузову кашу з рисовою крупою.