Домашній майонез - чудова альтернатива магазинному соусу. Адже за смаком він набагато цікавіше, крім того, ви точно будете впевнені, що в ньому немає всяких барвників, консервантів і так далі.
Як впоратися легко з таким рецептом розповіла кулінарний блогер Alina FooDee.
"Цей майонез ви зробите блендером буквально за 2 хвилини з продуктів, які завжди є в холодильнику", - розповідає блогер.
Акуратно поміщаємо всі інгредієнти в ємність, в якій будемо збивати майонез (ідеально підійде скляна банка, в якій потім можна зберігати його).
Стежимо, щоб не пошкодити плівку навколо жовтка. Ніжкою блендера закриваємо яйце і починаємо збивати. Не пройде і 2 хвилин, як домашній майонез готовий.
Цікаво, що якщо додати гірчицю, вийде майонез "Провансаль", а без неї - звичайний майонез, або Майонський соус.
Раніше ми писали, як приготувати вдома сир Маскарпоне з молока і масла.
Також блогер розповіла, як зробити найправильніші деруни, і що не можна в них додавати.