Поки баклажани все ще можна купити за доступною ціною в супермаркеті чи на ринку, пропонуємо вам приготувати неймовірну закуску з цього універсального овочу, який може бути "як м'ясо" або "як гриби".
Рецептом поділилася кулінарка на YouTube-каналі Смаколики Юлі.
1 кг баклажанів
Зніміть шкірку з баклажанів. Наріжте невеликими шматками, посоліть, перемішайте і дайте постояти півгодини.
Добре промийте водою і викладіть на сито, щоб стекла рідина. Підсмажте на сковороді до готовності.
Поки баклажани охолодяться, приготуйте маринад. Наріжте цибулю півкільцями. Додайте у воду сіль, цукор, оцет, перемішайте й закип'ятіть. Покладіть у посуд, де маринуватимуться баклажани, лавровий лист, перець горошком, смажені баклажани, цибулю. Залийте все гарячим маринадом.
Така страва зберігатиметься в холодильнику. Їм треба постояти два дні, а потім можна куштувати.
Раніше ми писали, як відрізнити смачний баклажан від перезрілого й гіркого.
Читайте також, як закрити баклажани в аджиці на зиму.