Мариновані гриби - одна з 12 страв, які варто подати на стіл до Святвечора, який вже 6 січня, напередодні Різдва збере за столом велику родину. Пропонуємо замаринувати гриби із заморожених прямо перед подачею, так вони будуть значно смачнішими, ніж закатані в банки кілька місяців тому.
Рецептом маринованих грибочків поділився кулінар Сергій Джуренко.
За словами кулінара, готування "швидкої" закуски займе не більше години. При цьому використовувати можна, як свіжі, так і відварені заморожені гриби. Найкраще, звісно підійде цар всіх грибів - білий гриб.
Налийте в каструлю 2,5 літра води, закип'ятіть і покладіть гриби туди. Варити треба приблизно 10 хвилин.
Перекладіть зварені гриби в миску, дайте охолонути і поріжте на великі шматки, якщо потрібно. Посоліть і поперчіть за смаком. Дайте постояти хвилин десять, щоб сіль розчинилася.
Фото: Рецепт швидких маринованих грибів (djurenko.com)
Очистіть часник, дрібно нарубайте і додайте до грибів. Тонко наріжте зелену цибулю (тільки перо). Перемішайте і додайте 0,5 ч. л. харчового (столового) 6% оцту. Дайте постояти ще 10 хвилин і заправте рослинною олією.
Якщо закуску поставити в холодильник на деякий час, вона стане ще смачніше.
І пам'ятайте: на святкову вечерю в жодному разі не можна запізнюватися. Її починали одразу після появи в небі першої зірки.
Раніше ми писали, як приготувати до свята голубці з картоплею та грибами, борщ "з вушками", пампухи, вареники з капустою, маринований оселедець, карпатську грибну юшку, узвар, тушковану капусту і квасолю.