Пропонуємо приготувати смачнющий маринований оселедець, який буде готовий до вживання вже за дві години. Стравою можна поласувати на Святвечір - в переддень Різдва. Хоча стіл і має бути пісний, проте для риби бувають винятки.
Як правильно замаринувати рибу, пише ресурс Stravy.
Розморозьте рибу, видаліть голову і нутрощі, зніміть шкіру та поріжте філе на шматочки.
Яблучний сік підігрійте, додайте спеції, перемішайте.
Рибу залийте маринадом, залиште на 2 години.
Коли вибираєте бочкові оселедці, звертайте увагу на пружність рибин, чи немає дивних плям, а також на запах - не має бути неприємної нотки.
Зазначимо, що у ранньому християнстві риба була прийнята як символ Христа багатьма Отцями Церкви. Знак риби був першою монограмою Христа.
І пам'ятайте: на Святу вечерю запізнюватися не можна, а розпочинати її потрібно з першою зіркою.
Раніше ми писали, як приготувати до свята голубці з картоплею та грибами, борщ "з вушками", пампухи, а також вареники з капустою.