Євген Клопотенко, який нещодавно розповів, як зміниться шкільне меню, став єдиним українцем, якого організатори всесвітньо відомого ресторанного рейтингу журналу Restaurant The World's 50 Best Restaurants включили до списку 50 Next - переліку професіоналів, які розширюють кордони гастрономії.
Як так сталося і що це значить для України - читайте у нашому матеріалі нижче.
Організатори премії вважають, що український шеф-кухар і переможець шоу МастерШеф "переписав кулінарну книгу своєї країни".
"Євген Клопотенко має дві головні цілі: покращити культуру харчування України та показати її світові. Він зробив серйозні прориви завдяки своїй роботі, здійснивши революцію в організації громадського харчування та навчанні людей місцевої кухні за допомогою статей, відео та книг, але він не зупиниться, поки світ не визнає кулінарну силу його країни", - йдеться на сайті премії.
Клопотенко увійшов до рейтингу The World's 50 Best Restaurants
Сам шеф-кухар зізнається: його досі переповнюють емоції.
"Я не можу до кінця усвідомити того, що сталося. Бути обраним із сотень претендентів до списку з 50 професіоналів, які змінюють світову гастрономію, для мене є визнанням того, що я на вірному шляху", - розповів він у Instagram.
За словами Євгена, включення українського шеф-кухаря до списку 50 Next означає, що Україна з’явилася на гастрономічній мапі світу.
"Той факт, що представники 50 Next звернули увагу на Україну та обрали мене до списку - величезна перемога для України, бо це вперше наша країна відзначена у світових ресторанних рейтингах такого рівня. Це відкриває величезне вікно можливостей, в Україні багато талановитих шефів, які заслуговують на світове визнання", - пояснив відомий кулінар.
Фото: Євген Клопотенко (instagram.com/klopotenko)
Раніше Клопотенко назвав яскраві та прості рецепти страв, які мають бути у вашому раціоні щодня.