Цей найкорисніший осінній фрукт захистить серце і позбавить від депресії
Дієтологи розповіли про найбільш корисний і улюблений українцями осінній фрукт
Лікарі-дієтологи розповіли про найкорисніший осінній фрукт, який доступний з прилавків магазинів і ринків всім українцям. Мова йде про смачну і солодку грушу, але вживати її можна далеко не всім людям.
Про корисні властивості груші розповіли в Facebook Kyiv City Public Health Center.
У грушах міститься найбільша кількість фолієвої кислоти серед всіх фруктів. Крім того, вона багата залізом, кальцієм, міддю, йодом, цинком, фосфором, магнієм, натрієм і вітамінами А, В1, В2, С, Е.
За складом в одній груші 1 г білка, 27 г вуглеводів, 6 г клітковини, 12% - добової потреби організму у вітаміні С, 16% - міді, 6% - вітаміну К, 4% - калію.
Груша має ряд корисних властивостей для нашого організму:
- знижує рівень холестерину завдяки клітковині,
- допомагають боротися з депресією завдяки вмісту в ній ефірних олій,
- антиоксиданти допомагають у профілактиці хвороб серця і судин, порушенні серцевого ритму,
- бореться з різними запаленнями завдяки флавоноїдним антиоксидантам,
- харчові волокна в груші важливі для збереження пружності й еластичності шкіри,
- Вітамін С, К та мідь борються зі шкідливими вільними радикалами, захищає клітини шкіри від старіння і утворення зморшок,
- органічні кислоти посилюють процеси травлення, покращують обмін речовин, стимулюють діяльність печінки і нирок
А ось груші із зеленою шкіркою містять лютеїн і зеаксантин. Ці елементи необхідні для підтримки гостроти зору.
Крім того груші малокалорійні, а клітковина і вода позбавлять від почуття голоду.
Завдяки вмісту фолієвої кислоти груші допоможуть вагітним, щоб уберегти майбутнього малюка від вроджених хвороб.
Але є і обмеження, яких слід дотримуватися при ласощах грушами:
- Якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту, не їжте тверді різновиди груш.
- Не рекомендується їсти груші людям з хронічними запорами.
- Не можна їсти перестиглі груші, оскільки вони призведуть до розладів шлунку.
- Не їжте грушу натщесерце і відразу після їжі, адже фрукт негативно впливає на слизову кишечника.
- Не запивайте груші водою. Це може викликати дискомфорт у животі і діарею.
Раніше онколог дала точну відповідь на питання, яку родимку потрібно вважати небезпечною.
Також дієтологи розповіли, кому категорично не можна їсти хурму.