Більшість українців практично щодня їдять м'ясні страви, але не всі знають, що вживання червоного м'яса в їжу дуже погано впливає на рівень холестерину в крові, тобто його підвищує.
Про це розповіла дієтолог професор дієтології Гавайського університету Цзінань Банна виданню Eat This, Not That.
Спеціаліст дуже рекомендує людям максимально зменшити кількість м'яса в раціоні або зовсім від нього відмовитися.
"У ньому міститься насичений жир. Якщо вживати ці жири в надмірній кількості, виросте рівень холестерину в крові. Це підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань", - розповіла дієтолог.
За словами нутриціолога, люди обожнюють замовляти стейки в ресторанах. Але замість них краще вибрати рибу.
"Якщо хтось дотримується дієти з високим вмістом насичених жирів і холестерину, щоденне вживання стейків може бути не кращим вибором", - повідомила фахівець.
До речі, за даними деяких досліджень, щоденне вживання 100 г червоного м'яса підвищує ризик виникнення раку товстого кишечника на 17%. З іншого боку, точно сказати, яка кількість червоного м'яса абсолютно нешкідливо для здоров'я неможливо.
Як ми раніше писали, український тренер назвав головне правило для схуднення.