Дуже часто у багатьох кулінарних рецептах потрібно вершкове масло певної м'якої консистенції. Зазвичай для цього його заздалегідь дістають із морозилки й чекають, поки воно трохи розтане. Якщо ви забули це зробити, є способи, які прискорять процес танення масла.
Про це пише simplyrecipes.
Так, як виявилось, масло можна швидко розм'якшити без мікрохвильової. Наприклад, можна:
Окрім того, американський кондитер поділився трюком, який допоможе розм'якшити масло за допомогою вощеного паперу та качалки.
Зокрема, потрібно масло покласти між двома великими шматками вощеного паперу. За допомогою качалки притиснути вершкове масло. Розкачати його так, як корж для пирога.
Коли вершкове масло стане товщиною приблизно 0,3 – 0,6 сантиметра, підніміть вощений папір і зніміть масло. Тоді масло стане м'яким.
Раніше ми повідомляли, що дієтолог розвіяв міфи про вершкове масло.
Також ми писали, чим можна замінити пергаментний папір для випікання.