ua en ru

Цей лайфхак допоможе, щоб картопля при смаженні не прилипала до сковорідки

Цей лайфхак допоможе, щоб картопля при смаженні не прилипала до сковорідки Що зробити, щоб під час смаження картопля не прилипала до сковорідки (freepik)

Під час смаження картопля часто прилипає до сковорідки, або ж просто розвалюється. Тому в результаті страва стає не дуже привабливою.

Як посмажити ідеальну картоплю, повідомили на сторінці "kuznecova_pp" в Instagram.

Так, фахівці поділились простим лайфхаком, за допомогою якого продукт можна врятувати та зробити його апетитним і дуже смачним.

Зокрема, перед тим, як налити олію на сковорідку, поверхню потрібно присипати сіллю і перемішати декілька секунд. Спеція вбере зайву вологу, і страва вийде цілісною, хрусткою і золотистою. А найголовніше вона не буде розбризкуватись олія.

В результаті картопля стане смачною та привабливою.

Щоб картопелька вийшла смачною, масло ароматизують часником, перцем, мускатним горіхом або іншими спеціями на ваш смак. Використовуйте жир в міру, щоб не "втопився" нижній шар картоплі.

Корисніше смажити на рафінованій олії, в ньому менше калорій. На салі або смальці виходить смачніше.

Якщо картоплю ви наріжете соломкою або брусочками, то вона вийде хрусткою, засмаженою і з золотистою скоринкою.

А якщо поріжете кубиками, то буде рум'яної, м'якою і соковитою.