Холодець - це традиційна українська святкова страва. Він не тільки дуже смачний, але ще і дуже корисний. Приготування холодцю вимагає часу і вправності, і не всі кухарі можуть з першого разу отримати вдале блюдо.
Який інгредієнт допоможе зробити ваш холодець прозорим і нежирним – читайте нижче.
Найбільша печаль для будь-якого кулінара при приготуванні холодцю – це каламутна структура і дуже жирне блюдо. Таке трапляється при приготуванні холодцю практично з будь-яких інгредієнтів.
Щоб холодець був не дуже жирним, потрібно всі інгредієнти перед приготуванням ретельно вимити. Піну в процесі варення м'ясних продуктів потрібно обов'язково знімати й цю процедуру доведеться виконати кілька разів.
М'ясо потрібно довести до кипіння, проварити пару хвилин і злити воду. Після цього залити знову чистою водою і знову поставити варитися. Тільки під час повторного варення можна додавати спеції.
Для того, щоб холодець добре застиг, в нього обов'язково потрібно додавати свинячі копитця.
Моркву перед додаванням в холодець потрібно порізати та трохи обсмажити на сковороді без масла – тоді холодець буде більш прозорий.
Для прозорості бульйону на холодець є один секретний інгредієнт. Збийте пару сирих яєць і вилийте їх прямо в бульйон. Вони зберуть на себе всю"муть". Після варіння просто дістаньте яйця шумівкою.
Перед тим як розливати холодець по формах, обов'язково процідіть бульйон через марлю. Через кілька хвилин жир підніметься на поверхню і його можна буде зібрати.
Якщо часу на довге приготування холодцю немає, то можна використовувати желатин. Його також використовують для більш ніжного холодцю з курки або індичого м'яса
М'ясо зваріть до готовності, додайте овочі та спеції. Відокремте м'ясо від кісток, овочі поріжте, розкладіть по формах.
Розведіть желатин в бульйоні згідно з інструкцією і залийте підготовлені форми. Поставте на ніч в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати п'ять різних видів холодцю до свят.
А також ми розповідали про те, як швидко відварити моркву для вінегрету та олів'є.