Цей фрукт покращує травлення та стан серця: його потрібно їсти усім
Живильні речовини, що містяться у винограді, мають багато переваг для здоров’я, серед яких профілактика хвороб серця.
Чому варто включити виноград у щоденний раціон - читайте нижче.
Користь винограду
Ресвератрол
Це біологічно активна речовина з групи рослинних естрогенів, яка бороться з речовинами, які ушкоджують клітини. Ресвератрол запобігає злипання крові, знижує рівень холестерину і пригнічує запалення в судинах.
Фенольні сполуки
Жоден фрукт не має такої високої частки кавової кислоти, як виноград. Також у винограді містяться такі фенольні сполуки як кверцетин та мірицетин. Вони захищають організм від розвитку раку і серцево-судинних захворювань.
Фолієва кислота
Є різновидом вітаміну B. Такий вітамін часто виписують як харчову добавку вагітним жінкам. Брак цієї речовини в організмі дорослих людей провокує розвиток раку, безпліддя та порушень психіки.
Шлунок і кишечник
Виноградна клітковина забезпечує регульоване травлення. Присутня в ньому суміш целюлози, цукру і кислот діє як природне проносне.
Вплив на серце
У винограді містяться антиоксидантні компоненти, які допомагають підтримувати рівень холестерину в здоровому діапазоні і можуть знижувати кров’яний тиск.
Також він збільшує вміст в крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи вірогідність серцевих нападів.
Як вживати виноград
Виноград потрібно вживати в помірних кількостях, бажано в день не більше одного грона, якщо гроно занадто велике (близько 1 кг), то краще з'їсти за день не більше 300-500 г винограду.
Зокрема, у свіжому вигляді виноград віддає всі корисні речовини, можна також вживати його у вигляді свіжоприготованого соку.
Раніше ми повідомляли, що вчені назвали фрукт, який служить натуральним антидепресантом.
Також ми писали, що лікарі з'ясували, які цитрусові найкорисніші.
Окрім того, читайте, скільки потрібно їсти овочів та фруктів, щоб продовжити життя.