Не всі крупи потрібно мити перед приготуванням. Деякі промивати водою потрібно обов'язково, а деякі краще відразу засипати в каструлю.
Які крупи потрібно промивати перед варінням, а які не варто – читайте нижче.
Обов'язково потрібно промивати рис, гречку, пшоно, перловку, горох, сочевицю і нут. Рис, перловку і пшоно потрібно промивати до того часу, поки вода не стане зовсім прозора.
Промивати ці крупи потрібно не тільки для того, щоб позбутися від сміття і бруду, а, щоб вимити всі залишки борошняного шару на зернах. Саме через нього злипається каша при приготуванні.
Горох, квасолю, рис і перловку експерти рекомендують ще й замочувати на кілька годин до приготування.
Гречку, перловку, пшеничну крупу – найкраще промивати в теплій воді. Це позбавить вас від гіркоти та неприємного присмаку.
Рис і пшоно промивайте в холодній воді. Як радять кулінари – для кращого результату воду потрібно змінити 6-8 разів.
Ви здивуєтеся, але не промивати перед приготуванням можна булгур. Ця крупа вже пройшла попередню обробку і для приготування потрібен тільки окріп.
Не потрібно промивати манку, вівсянку або геркулесові пластівці. Ці продукти швидко вбирають воду і стають непридатними для їжі.
Не слід замочувати та промивати кус-кус. Цю крупу можна перебрати вручну.
Також не варто промивати кукурудзяну і ячмінну крупу. Їх можна очистити від сміття вручну.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які гарніри можуть завдати шкоди вашим судинам і серцю.
А також розповідали про те, що хліб і каші дуже шкідливі для літніх людей.