Часто господині люблять радувати свою родину домашніми пельменями та варениками. Однак, не обов'язково готувати для цього одразу два види тіста.
Універсальним рецептом тіста поділились на сторінці "babyshkin_pirochok" в Instagram.
В результаті вареники виходять дуже пружними, еластичними та соковитими.
До того ж якщо дотримуватись відповідних пропорцій – ви отримаєте відмінну основу для улюблених страв, з якої дуже легко вийде зробити вареники та пельмені.
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:
Спосіб приготування:
Для початку у сметану додайте сіль, розмішайте та засипте борошном. Замісіть тісто та покладіть в миску і накрити рушником. Залиште відпочити на 1-3 години.
За цей час маса стане м'якою та еластичною.
Важливо, що борошна потрібно тільки вказана кількість – підсипати додатково не доведеться.
Відварювати пельмені або вареники з такого тіста потрібно як зазвичай.
Рецепт тіста на пельмені або вареники (freepik)
Раніше ми повідомляли, як приготувати пухкі та високі оладки.
Також ми писали, що нутриціолог дала рецепт корисних нагетсів.