Ця рослина вбиває мікроби і віруси: лимон і шипшина не зрівняється!
Таку рослину як хрін українці добре знають. Зазвичай з нього роблять гостру приправу, яка доповнює сало або м'ясо. Але мало хто знає, наскільки цей продукт корисний. Він прекрасно бореться з вірусами і мікробами.
Про це повідомила нутриціолог Вікторія Лазарєва, передає РІА "Новости".
Ця рослина містить у своєму складі вітаміни C, E, PP і вітаміни групи B, додала фахівець.
"Хрін багатий мікроелементами, амінокислотами і клітковиною, а концентрація аскорбінової кислоти в хріні перевершує навіть лимон і шипшину", - розповіла медик.
За словами Лазарєвої, в поєднанні з гірчичними маслами, хрін має антимікробну і противірусну дію.
Чим ще корисний хрін
Хрін - це цінне джерело калію, надзвичайно важливого елемента для регуляції потоку клітинних рідин і навантаження кровоносних судин. Маленька порція пекучої приправи задовольняє денну потребу в калії, нормалізує кров'яний тиск і зміцнює здоров'я серця.
Кому не можна їсти хрін
Захворювання печінки, ниркова недостатність і проблеми з щитовидною залозою є протипоказаннями до вживання хрону. Це ж стосується виразок, гастриту та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом.
Вагітним і годуючим жінкам також потрібно утриматися від вживання кореня пряної рослини.
Як ми раніше писали, цей продукт підвищує холестерин і непомітно вас вбиває.