Здорове харчування для дитини дуже важливо. Правильна їжа - це основа здорових організму і психіки.
Кулінар і ресторатор Євген Клопотенко розповів, як харчуватися дитині, щоб бути здоровою.
Половину порції повинна становити клітковина (сезонні овочі, фрукти і зелень)
¼ тарілки - це складні вуглеводи (гречка, пшоно, перлова, пшенична, кукурудзяна і вівсяна каші, дикий рис)
¼ - мають складати білки (нежирне м'ясо, птиця, риба, нежирні молочні продукти, яйця). Тваринного білка повинно бути більше, ніж рослинного.
Пам'ятайте, що в адекватній кількості повинні бути жири, переважно рослинні (горіхи, насіння, масла). Морська риба - теж прекрасно, як джерело жирів. Масло, сметана, вершки, жирне м'ясо теж можуть бути, просто не більше 20 г/день.
Це здорова тарілка харчування і її принцип прекрасно підійде дитині. Просто дивіться на цей список і вибирайте ті продукти, які у вас є.
"Плюс готуйте разом з дитиною. Це два важливих елементи: давати дитині здорову їжу і готувати з нею", - резюмував Клопотенко.
Нагадаємо, що Клопотенко розповів, як годують українських військових.
До речі, на початку липня стало відомо, що борщ був внесений до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.