Шеф-кухар розповів, що більшою частиною успіху шашлику є правильний вибір м'яса для смаження. Як знайти ідеальний шматок для приготування першокласної м'ясної страви на вугіллі - читайте далі в нашому матеріалі.
Про це пише АиФ.
Шеф-кухар каже, що не підійде та частина, яка найбільше задіяна при життєдіяльності тварини:
З них можна робити фарш або тушкувати, а ось на шашлик вони не підуть, навіть якщо довго маринувати.
Для приготування шашлику потрібно вибирати шматок м'яса з достатньою кількістю жирових прошарків.
Візьміть окіст, лопатку, корейку. Найкращим вибором стане ошийок з рівномірними прошарками жиру для отримання соковитого шашлику.
Вибирайте м'ясо молодої тварини - воно не має різкого запаху. Ідеальним буде шматок рожевого кольору без жовтизни (це ознаки старого м'яса, як і темно-червоний колір).
Найкраще підійде стегно, гомілка, крило. Тут справа в кістці, завдяки якій м'ясо вийде соковитим і смачним.
Правильно наріжте м'ясо рівномірними шматочками і обов'язково поперек волокон. Товщина кожного шматочка повинна бути, як два сірникових коробка складених разом.
Раніше ми писали, які помилки можуть зіпсувати шашлик навіть з найкращого м'яса.
Також ми повідомляли про найшкідливіший маринад для шашлику, який при смаженні виділяє канцерогени.