Багато городній намагаються виростити кавуни. Однак, зазвичай вони виростають маленькі та не солодкі.
Зокрема, причина може бути в погодних умовах, які несприятливі для кавуна. Як виростити великий урожай кавунів - читайте нижче.
Погода
Всі баштанні культури люблять тепло на межі спеки - не менше 30 градусів. Якщо під час зростання температура повітря певний час не досягатиме +15 градусів, то кавун припинить рости і плід буде несолодким.
Також в похмуру погоду відбувається уповільнення процесу фотосинтезу, тому цукор не накопичується.
Окрім того, навіть якщо усе літо сонячне, а кавун ріс у тіні, то урожай буде не смачним.
До того ж вітер часто завдає кавунам пошкодження і зростання сповільнюється.
Полив
Інша причина - частий полив. Молоді рослини слід підливати не частіше 1 разу на тиждень, а починаючи з середини літа - 1 раз на півмісяця.
Важливо пам'ятати, що кавуни поливають тільки теплою водою.
Добрива
Дефіцит мінеральних добрив у ґрунті є теж однією із причин.Підживлювати кавуни потрібно тими добривами, які містить цинк, залізо, бор та марганець.
Додавати їх необхідно у лунку під час посадки чи з допомогою краплинного поливу.
Крім того, плоди робить несолодкими надмірна кількість азоту у ґрунті.
Він підтримує здоров’я плоду та імунітет. Вітамінів у кавуні порівняно небагато, за винятком одного - фолієвої кислоти (вітамін В9). Вона підтримує імунну систему, сприяючи нормальному утворенню і функціонуванню білих кров’яних тілець - лейкоцитів, а також грає важливу роль при вагітності – регулює формування нервових клітин ембріона.
Також кавун виводить зайвий холестерин. Він багатий клітковиною, яка сприяє виведенню зайвого холестерину, одного із головних винуватців так званої хвороби старості, атеросклерозу.
Кавун чудово підходить для розвантажувальних днів, що зазвичай практикують для поліпшення самопочуття і схуднення.
Раніше ми повідомляли, чи будуть в Україні цього року кавуни та за якою ціною.
Також ми писали, що у Києві торговець викинув гнилі кавуни біля тротуару.
Окрім того, читайте, які рослини не можна підживлювати золою.