Сир - один з кращих постачальників білка, кальцію, фосфору, вітамінів групи B і фолієвої кислоти для малюка. Також такий продукт позитивно впливає на організм дитини.
У твердих сирах багато кальцію, йдеться на сайті "Все для дітей".
Зокрема, для порівняння: в 1/2 склянки молока кальцію всього 120 мг, у 100 г сиру - 125 мг, а в 100 г твердого сиру - 1300 мг.
Важливим є те, що кальцій добре засвоюється організмом завдяки вмісту фосфору та балансу жирів із білками. Тверді сири містять вітаміни А, РР, В.
Експерт з сирів Андрій Коробков рекомендує давати сир дітям в 10-11 місяців. При цьому достатньо 5 г на день, а до 2 років цю порцію можна збільшити до 30 г на день.
Однак перш ніж вводити сир до раціону дитини, варто порадитися з педіатром. Якщо у дитини немає незносності лактози та алергії на білок коров'ячого молока, то давати куштувати сир можна вже з року.
М'які, плавлені, розсільні, копчені сири та сири з пліснявою давати дітям не можна.
Для першого знайомства малюка з твердим сиром ідеально підходять голландські сорти. Часто діти обирають Гауду - вона має вершковий смак, дуже м'яка та ніжна.
Припинити годування сиром дитину варто тоді, коли з'явились такі симптоми:
Раніше ми повідомляли про "пальчиковий прикорм", який ідеально підійде для годування дитини.
Також педіатр розповідала, як ні в якому разі не можна годувати дітей.