Ця їжа несе загрозу для здоров'я: може викликати онкологію
Лікарі назвали продукти, які підвищують ризик розвитку раку
На стан здоров'я людини суттєво впливають ті продукти, які людина вживає в їжу. Є такі, які до смаку багатьом людям, але на жаль, вони несуть загрозу для організму і можуть викликати серйозні захворювання.
Американське онкологічне товариство випустило нові рекомендації з харчування і фізичної активності для профілактики раку. Вчені назвали продукти, які підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань, пише видання WomenEL.
Як зазначають медики, регулярне вживання цих продуктів безпосередньо пов'язано з підвищеним рівнем захворюваності на рак.
- Червоне м'ясо: яловичина, свинина і ягня.
- Оброблене м'ясо: бекон, ковбаса, м'ясні делікатеси, хот-доги.
- Цукровмісні напої.
- Продукти з високим ступенем перероблення та рафіновані зернові продукти.
- Велика кількість алкогольних напоїв. Їх краще не вживати взагалі, але фахівці відзначили, що жінкам допустимо випивати не більше одного келиха в день, чоловікам – не більше двох.
Крім того, в онкологічному товаристві дали рекомендації про здоровий спосіб життя і фізичні навантаження.
- Протягом усього життя потрібно залишатися в здоровій вазі. Надмірна вага та ожиріння – дуже погано і втрата кількох зайвих кілограмів може знизити ризик розвитку деяких видів раку.
- Дорослі повинні отримувати 150-300 хвилин помірної фізичної активності на тиждень. Або 75-150 хвилин присвятити інтенсивним заняттям спортом.
- Діти та підлітки повинні отримувати не менше 1 години фізичної активності в день, середньої або високої інтенсивності.
- Обмежте сидячий спосіб життя, в якій включається перегляд телефону, планшета, комп'ютера або телевізора.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчені назвали найбільш корисний вид спорту.
А також розповідали про те, що українські лікарі пояснили, як розпізнати симптоми раку мозку і хто в групі ризику.