В Україні останнім часом кам'яна сіль зникла з прилавків, а якщо вона і з'являється, то її ціна значно "кусається". Вартість товару вже перевищила цукор.
Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів українцям, чим замінити такий ходовий продукт.
Перший секрет, який рекомендує кулінар - це класти набагато менше солі в страви, тоді й витрата буде малою.
"Котики, розумію, що з сіллю трохи зникло відчуття стабільності. Так як з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо у вас все-таки є сіль, то додавайте її менше", - радить Клопотенко.
За словами кухаря, через тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до цього їли занадто багато солі. Це набагато корисніше для організму.
Друге правило - це класти в страви продукти, вже містять сіль.
Це може бути соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець.
"Якщо є розсіл з торішніх огірків/помідорів, то додати трохи в борщ, і це зробить його солоним", - сказав кулінарний експерт.
Євген нагадав, що сіль – вкрай важлива і корисна для організму людини, а перша ознака її дефіциту – це втома і нестача енергії.
Щоб така неприємність не сталася у вашому житті, слід пам'ятати, що більшість продуктів, вироблених промисловим або крафтовим методом, вже у своєму складі мають значну кількість солі й в розрахунках щоденного споживання мінералу це необхідно враховувати.
Як ми раніше писали, дефіцит солі в Україні буде ліквідовано найближчим часом за рахунок поставок з європейських країн.
Читайте також, українці змітають сіль з прилавків, а магазини роздувають ціни.
До речі, дивіться, що зробили окупанти із заводом "Артемсіль".