Домашній кетчуп можна додавати в піцу, до рагу, м'яса, або ж просто їсти ложками - настільки він смачний.
Рецептом поділилася блогерка Лілія Цвіт.
Помийте помідори, розріжте навпіл і виріжте біленькі серединки. Перемеліть подрібнювачем чи м'ясорубку.
Вилийте подрібнені помідори в каструлю. Додайте розрізані навпіл перець і цибулю, а також шматочок гострої паприки (за бажанням).
Накрийте кришкою і проваріть годину. Вийміть цілі овочі (цибулю, перець, паприку).
Додайте спеції: лавровий лист, корицю, перець, сіль, цукор. Скуштуйте, щоб визначити, чи достатньо солі.
Коли маса достатньо охолоне, подрібніть її ретельно блендером. Додайте оцет і проваріть на маленькому вогні ще півгодини. Коли кетчуп майже готовий, змішайте крохмаль з водою. Потроху додайте до кетчупу, постійно помішуючи. Проваріть ще кілька хвилин до загустіння.
Гарячий кетчуп налийте в стерилізовані банки, герметично закрийте.
Переверніть банки, закутайте, поки охолонуть.
Раніше ми писали, як замаринувати огірки по-французьки за рецептом української кулінарки.
Також повідомлялося, як приготувати баклажани в аджиці.