Домашнє морозиво готується набагато простіше, ніж припускає багато хто. Для цього не обов'язково купувати дорогий пристрій - мороженицю, досить мати морозильну камеру, а також пам'ятати про деякі нюанси.
Рецепт десерту можна знайти в книзі "На добрий вечір", виданій в 1993 році, яку написала українська кулінарка Дарія Цвек.
Розітріть жовтки з цукром, ванільним цукром (або ваніліном). Влийте в масу тонкою цівкою гаряче молоко, постійно помішуючи. Поставте посуд на дуже маленький вогонь, і весь час помішуйте, щоб маса загусла, але не закипіла. Зніміть з вогню і помішуйте постійно поки маса не охолоне
Холодну масу розлийте по маленьких стаканчиках, поставте в морозильну камеру і час від часу помішуйте, тому що на стінках буде утворюватися густа маса. Ці замерзлі шматочки морозива кристалізують навколо себе рідке морозиво.
На дно чашок для морозива можна покласти набряклий чорнослив або курагу, інші фрукти за бажанням, покласти готове морозиво, окропити ромом, полити розтопленим шоколадом і присипати горіхами.
Скріншот кулінарної книги
Дарія Яківна Цвек (1909-2004) свого часу написала ряд кулінарних бестселерів: "Солодке печиво", "До святкового столу", "У будні та свята", "Для гостей і сім'ї", "Нашим найменшим", "На добрий вечір", "Дітям і батькам"..
Її називають берегинею української кухні. Готувати за її книгами вчилося не одне покоління. Всього було продано понад 5 млн примірників її книг.
Наприклад, книгу "Солодке печиво" перевидавали дев'ять разів.
Раніше кулінар також поділилася рецептом новорічного торта, який готується з простих інгредієнтів.