Додайте в варену картоплю всього один інгредієнт і вона стане смачнішою
Варена картопля - улюблена багатьма стравами. Здавалося б, що складного? Але якщо при варінні цього овоча додати туди один інгредієнт - він стане ароматним і дуже смачним.
У нашому матеріалі читайте секрет варіння улюбленого українцями овоча.
Секретний інгредієнт
Перше правило бездоганної страви - це посолити картоплю відразу, як ви поставили його на плиту, а не при закипанні.
Після цього відразу додайте секретний інгредієнт - очищений зубчик часнику, попередньо притисніть його, так він віддасть картоплі весь смак і аромат.
Після завершення варіння видаліть часник з каструлі.
Маленькі хитрощі для смаку картоплі
Але крім часнику для поліпшення аромату і смаку картоплі можна покласти й інші інгредієнти в каструлю під час варіння.
Для цієї мети підійде цибуля, лавровий лист, перець. Після завершення варіння також приберіть їх з каструлі.
Не забувайте, щоб готовий варену картоплю вийшов ще смачніше і ароматні, слід додати вершкове масло, дрібно нарізаний кріп і все той же часник, який дрібно нарізати або пропустити через прес.
Кому корисна картопля
Картопля багата крохмалем, містить в своєму складі білок і є джерелом вітаміну С. включаючи картоплю в свій раціон, можна збагатити його калієм, фосфором, магнієм і кальцієм. Крім того, в картоплі є важливі мікроелементи (залізо, марганець, мідь, цинк) і вітаміни.
Читайте також, якою має бути "антистресова" тарілка українця під час війни.
До речі, раніше ми розповідали про те, яка каша найкорисніша для здоров'я і як її готувати.