В Україні в розпалі осінній сезон хурми, який триватиме майже до новорічних свят, коли на зміну цьому помаранчевому фрукту прийде - інший - мандарини.
Поки ж давайте розберемося у матеріалі Styler нижче, кому не можна їсти хурму, і чим же корисний цей субтропічний фрукт.
Дієтолог Анна Івашкевич каже, що навіть при відмінному здоров'ї з хурмою краще не перегинати. Так як переївши солодкого фрукта можна запросто отримати проблеми з травленням.
Утримайтеся від хурми, якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом. У фрукті міститься велика кількість таніну - в основному в незрілих в'яжучих плодах, а також велика кількість рослинних волокон.
Танінові кислоти здатні знижувати секрецію тонкого кишечника і погіршувати перистальтику.
Не рекомендується хурма дітям, особливо якщо вони страждають запорами.
Діабетикам також не варто захоплюватися хурмою, так як вона дуже солодка. У деяких сортах до 44% цукрів.
Дієтолог рекомендує вживати від 1 до 3 штук в день (в залежності від розміру), якщо у вас немає вищеназваних проблем і ви не дитина.
При цьому, безумовно, хурма дуже корисна. Помаранчевий фрукт, так само як і морква, гарбуз, солодкий перець, допомагає зміцнити зір.
Фрукт багатий вітамінами: А, С і В, а також мікроелементами - йодом, залізом, кальцієм, калієм, фосфором, марганцем, магнієм.
Лікарі кажуть, що хурма корисна для профілактики авітамінозу, залізодефіцитної анемії, захворювань щитовидної залози.
Раніше ми писали, як правильно вибрати хурму, щоб вона не була терпкою.