Капуста з її цілорічним сезоном використання в холодну пору року користується у господинь більшою популярністю, оскільки в цей час багато овочів вже привізні, й ціна на них традиційно зростає. Представники сімейства капустяних, як вважається, мають масу корисних властивостей, але разом з тим деяким людям - протипоказані.
Про це розповіла дієтолог Світлана Фус у своєму Facebook.
Втім, за словами Фус, при термічній обробці та квашенні ці речовини стають вже неактивними.
Ще однією перевагою капусти є наявність вітамінів і мінералів, які накопичуються в більшій кількості, ніж в інших харчових рослинах.
Чим багата капуста (фото: facebook.com/svetlanafus)
Нагадаємо, нещодавно лікар пояснила, які продукти взимку дійсно допомагають зміцнювати імунітет.
Також повідомлялося, що для деяких людей квашена капуста може бути дуже небезпечна.