Дієтолог приголомшила наслідками відмови від солі: в жодному разі не виключайте з раціону
Щодня потрібно з'їдати не більше 5 грам солі
Сіль — це один зі спірних продуктів харчування, адже деякі експерти вважають, що здорова їжа повинна бути не соленою. Дієтолог Світлана Фус спростувала цей міф і детально пояснила про користь солі для людського організму.
Спеціаліст у своєму Instagram уточнила, що вживання солі у невеликій кількості допомагає підтримувати тонус м'язів, регулює водно-сольовий баланс організму, необхідна для функціонування нервової системи. ⠀
"Вона входить до складу м'яких тканин організму, міжклітинної рідини, лімфи, а також кісток. Тому фраза "без солі життя неможливе" є незаперечним фактом. Як омега-3 жирні кислоти й інші незамінні нутрієнти, ми можемо отримати сіль тільки з їжею", - пояснила Світлана Фус.
Водночас фахівець акцентувала увагу, що у великих кількостях сіль також вкрай шкідлива. За її словами, добова норма солі в раціоні - це 5 г. Надлишок цього провокує переїдання.
"Надлишок кухонної солі збільшує навантаження на серце і нирки, затримує воду в тканинах, від чого збільшується вага і погіршується настрій. Ще сіль сприяє переїданню, вона один з кращих підсилювачів смаку. Солона їжа пробуджує апетит, тому люди в середньому з'їдають більше солоної їжі, аніж несоленої", - підсумувала дієтолог Світлана Фус.⠀
Нагадаємо, після пробудження, щоб знизити рівень стресу і побороти тривожність, медики радять куштувати авокадо. Також цінним продуктом вранці є яйце.
Також ми раніше повідомляли про найкорисніший сік для роботи серцево-судинної системи.