Смачні та соковиті томати з баночки - найулюбленіша страва усіх. Однак, при консервації господині часто стикаються з однією проблемою. Зокрема, у банці плоди тріскаються.
Як засолити помідори, щоб вони не тріснули - читайте нижче.
Так, від тріщин захистити може одна проста процедура. Перед тим, як відправляти овоч у банку, туди потрібно залити гарячий маринад і залишити його на деякий час.
Крім цього, маринад/розсіл потрібно заливати та виливати з банок поступово та у кілька етапів. Бажано, щоб з кожним разом розсіл був гарячіший за попередній.
Інший спосіб - це попроколювати томати перед консервацією. Це бажано робити зубочисткою у місці, де знаходиться плодоніжка. Завдяки цьому знизиться напруга плівки томатів. Важливо, що прокол має бути досить глибоким.
Зазначимо, навіть якщо дотримані всі заходи чистоти і стерилізації, можливою причиною помутніння розсолу або маринаду є погано закатані банки.
В них може потрапити повітря і дати початок процесу, який надалі призводить до того, що банки можуть "вибухати". Щоб переконатися, що банки добре і герметично закатані, їх ставлять догори дном на добу, коли вкривають ковдрою, продовжуючи, таким чином, процес повільної стерилізації.
Як відомо, консервувати або маринувати можна різні помідори, і зелені, і червоні, і великі, і маленькі. Однак, необхідно:
Раніше ми повідомляли, як і коли обрізати листя помідорів, щоб домогтися щедрого урожаю.