Якщо ви обполоснули під краном куплений в магазині або у бабусі пучок петрушки, кропу, салату або іншої зелені, ви вже допустили помилку. Просте ополіскування зелені під краном не дає достатнього очищення.
Як же правильно обходитися з зеленню, розповіла дієтолог Анна Антонова.
На її думку, абсолютно неважливо, де була куплена зелень, ймовірність, що "причепом" в організм потрапить живе і неживе сміття дуже велика.
Замочування в розчинах допомагає "відклеїти" біологічний баласт і частково нейтралізувати хімічні сполуки.
"По суті, замочування - етап гігієнічної обробки продукту і в наших же інтересах його не пропускати", - зазначила лікар.
Фасовану салатну зелень дієтолог також бажано рекомендує замочувати, навіть з позначкою "мита".
Раніше ми писали, кому не можна їсти петрушку, щоб не нашкодити здоров'ю.
Також повідомлялося, як правильно зберегти ягоди і фрукти на зиму.