Лікарі та дієтологи вважають, що риба в раціоні людини повинна бути не менше двох разів на тиждень. Найважливіший елемент, які є в рибі - це Омега-3, яка має протизапальну дію і зміцнює клітини мозку, захищає від пошкоджень і насичує організм необхідними мінералами.
Чому рибу варто вживати якомога частіше і навіть щодня, розповіли фахівці порталу Eatthis.
Від лосося до сардин, від атлантичного оселедця до атлантичної скумбрії, є безліч переваг для здоров'я від вживання риби в їжу.
Багата білком, вітамінами та мінералами, риба також є низькокалорійною їжею з нульовим вмістом вуглеводів, наповненою поліненасиченими жирними кислотами, типом корисного жиру, який підпадає під категорію основних поживних речовин.
Щоб знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, досить вживати щотижня 175 г риби. Вчені відзначають, що людям, які їдять рибу регулярно, можна не побоюватися серцевого нападу.
А якщо у людини вже діагностовано захворювання серцево-судинної системи, то ймовірність інсульту при регулярному вживанні риби знижується в рази.
Медики рекомендують вживати не менше двох порцій жирної риби в тиждень: лосось, сардини, форель, тунець.
Дослідження показують, що насичення організму Омега-3 і здоров'я мозку між собою взаємопов'язані. Регулярне вживання риби значно знижує прояв депресивних станів.
Даний факт підтверджують і жителі Тайваню, Гонконгу, Японії, які їдять багато риби - там рівень депресії значно нижче.
Найкорисніша речовина в рибі - це Омега-3, яка володіє сильними протизапальними властивостями, допомагає відновити мозок після пошкоджень, береже мозок від старіння. А ще Омега-3 допомагає організму боротися з токсинами, які містяться в забрудненнях навколишнього середовища.
Дослідження показало, що вживання риби два-три рази на тиждень при ревматоїдному артриті знижує хворобливі симптоми в кілька разів. У людей, які вживають рибу пару раз на місяць, таких результатів помічено не було.
Регулярне вживання риби допомагає нормалізувати сон. Вчені пов'язують це з високим вмістом DHA та EPA, які сильно впливають на якість і тривалість сну. Омега3 може впливати на вивільнення мелатоніну і це допомагає поліпшити сон.
Для цього варто їсти рибу не менше трьох разів на тиждень і віддавати перевагу лососю.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що додавання лосося у звичайну гречку допоможе зробити цю кашу неповторно смачною.
А також розповідали про те, як змусити себе поїсти без апетиту і відмовитися від надмірного переїдання на тлі стресу.