Швидкий і смачний рецепт домашнього хумуса: просто пальчики оближеш!
Якщо вам не подобається смак магазинного хумуса або ж бентежить його ціна - не засмучуйтеся, адже цю смачну закуску можна легко приготувати і вдома. Хумус подають з чіпсами або пітою, а хтось просто маже його на хліб, також можна вмочати в нього нарізані соломкою шматочки моркви, огірка або селери.
Рецептом домашнього хумуса поділилася в Instagram нутриціолог Богдана Тарасюк.
Інгредієнти:
- Нут - 250 г
- Тахіні - 3 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сік лимона - 3 ст. л.
- Часник - 2 З.
- Сіль, перець, копчена паприка - за смаком
Готуємо хумус:
1. Нут замочити попередньо у великій кількості холодної води.
2. Відварити до готовності.
3. Рідину злити, але залишити для доведення до потрібної консистенції хумуса.
4. Збиваємо блендером, попередньо з'єднавши все і вичавивши часник, до однорідної консистенції, регулюючи відваром з нуту.
5. Спеції за смаком.
Просто і дуже смачно!
Домашній хумус вийде дуже смачним (фото: instagram.com/body_antidiet)
Раніше ми писали, як приготувати ніжний торт Карпатка з заварним кремом.
Також повідомлялося, як зробити смачний тірамісу за 20 хвилин без використання сирих яєць.