У літню спеку особливо актуальні рецепти випічки, для якої не потрібно розпалювати духовку. Наш бюджетний і швидкий торт готується на сковороді, просочується в холодильнику, і з'їдається блискавично.
Рецептом поділилася український блогер-кулінар Alina FooDee.
Для крему:
Скріншот: Таким буде наш готовий тортик
Змішайте м'яке вершкове масло, цукор, борошно і дрібку солі. Розітріть все до утворення крихти.
Обсмажте крихту на сковороді, постійно помішуючи, до рум'яності (близько 5-6 хвилин).
Змішайте яйця, крохмаль, сметану і цукор. Варіть крем, постійно помішуючи, до загустіння. Як тільки з'являться перші бульбашки кипіння, варіть ще 30 секунд. Зніміть з плити, додайте ванільний цукор і вершкове масло.
Відкладіть 4 ст. л. крихти для посипання торта зверху. Розділіть залишки крихти на 4 частини.
Низ і боки форми вистеліть пергаментом.
На дно форми викладіть частину крихти, зверху гарячий крем і т. д. Зверху посипте торт крихтою.
Накрийте торт харчовою плівкою. Коли торт охолоне до кімнатної температури, поставте в холодильник на 6-8 годин.
Раніше блогер розповіла, як приготувати "смажене молоко".
Також ми писали, як вдома готувати печиво з передбаченнями.