Швидкий яблучний пиріг "Три склянки": просто насипте все в форму і в духовку!
Яблучний пиріг - швидка і універсальна випічка, яка припаде до смаку всій родині. Щоб ще більше спростити рецепт, пропонуємо обійтися без замішування тіста і навіть збивання виделкою.
Рецептом поділилася німецький кулінарний блогер Leckere Minute.
Інгредієнти на форму 22 см:
- 1 склянка (200 мл) манки
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цукру
- 10 г розпушувача
- 3 яблука
- ванілін і кориця за смаком
- 200 мл молока
- 100 г розтопленого вершкового масла
Покрокове приготування
Зробіть суху суміш з манки, борошна, цукру і розпушувача.
Натріть на крупній тертці три яблука, додайте туди ванілін і корицю, перемішайте.
Застеліть пергаментом форму для запікання. Висипте на дно 1 склянку сухої суміші. Розподіліть половину яблука зверху. Знову насипте 1 склянку сухої суміші. Викладіть залишки яблука і висипте залишки сухої суміші.
Налийте зверху 1 склянку (200 мл) молока. Проткніть тісто виделкою. Зверху залийте 100 г топленого масла.
Запікайте в духовці 40-50 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Раніше кулінар також розповіла, як за лічені хвилини приготувати найпростіший пиріг.
Також читайте рецепт Наполеона без випічки всього за 20 хвилин.