Коли огірки стають все дешевше і свіжих овочів ми вже напробувалися, прийшов час експериментів з солоностями і консервацією. Пропонуємо приготувати малосольні огірки таким способом, що вживати їх можна вже через 12 годин.
Рецептом поділилася відомий український блогер Alina FooDee.
Для розсолу (на 1 літр окропу):
Розсолу може знадобитися від 1 до 1,5 літра в залежності від щільності укладання огірків в банку. Відповідно, кількість солі і цукру потрібно збільшити.
Огірки, кріп і листя вишні, смородини, хрону добре помийте. Обріжте "попки" огірків, так вони будуть краще просолюватися.
У банку дуже щільно помістіть огірки, чергуючи з кропом, листям вишні, смородини і хрону, часником, чорним і запашним перцем.
В окропі розчиніть сіль і цукор, залийте огірки. Щоб банка не тріснула, лийте окріп на огірки, а не на стінки банки, під банку можна покласти щось залізне, наприклад, ніж.
Залиште огірки при кімнатній температурі до повного охолодження, потім поставте в холодильник, щоб вони повністю охололи і можна подавати до столу!
Раніше ми писали, як приготувати малосольні огірки в пакеті, які будуть готові вже через 6 годин.
Також експерти нарешті визначилися, чи підходить йодована сіль для консервації.