Як швидко зробити м'яким вершкове масло: легкі способи розморожування за 5 хвилин
Якісне вершкове масло в холодних температурах стає дуже твердим і його майже неможливо намазати на бутерброд. А деякі господині люблять зберігати таке масло в морозильній камері.
Як можна швидко зробити вершкове масло м'яким або розморозити – читайте нижче.
Зберігати вершкове масло в морозилці можна, так воно довше не псується і його можна купувати у великих кількостях.
Але часом нам потрібен шматочок масло дуже швидко - для приготування страви, для випічки або, щоб намазати його на шматочок хліба.
Наріжте на дрібні кубики
Найпростіший варіант - наріжте масло кубиками. Залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі й масло стане набагато м'якше.
Натріть на тертці
Якщо вам потрібно вершкове масло для випічки, то найоптимальнішим варіантом стане терка. Візьміть необхідний вам шматочок за рецептом і натріть його на крупній тертці.
За 5 хвилин ви отримаєте вершкову масу, яку буде легко з'єднати з іншими інгредієнтами.
Парова лазня з зубочистками
Цей спосіб універсальний, але більш клопіткий. Наберіть воду в каструлю і нагрійте її.
Коли вода закипить, поверх каструлі поставте тарілку або перевернуту кришку. Зверху помістіть масло.
Масло можна порізати шматками або проткнути зубочистками в декількох місцях – для швидкого розморожування.
Підігрійте посуд
Якщо вам потрібен невеликий шматочок масла, то немає сенсу розморожувати весь шматок.
Відріжте необхідну кількість і покладіть на теплу тарілку або в теплу миску. Нагріти посуд можна над каструлею або в мікрохвильовці.
Розкачати качалкою
Можна розкачати великий шматок масла звичайною качалкою. Ви отримаєте лист з вершкового масла, який зручно використовувати.
Але пам'ятайте про те, що масло сильно прилипає і буде залишати сліди на дошці та самій качалці.
Використовуйте пергаментний папір, який можна після процедури просто викинути.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, чим можна замінити хліб на новорічному застіллі.
А також розповідали про те, як приготувати ідеальне повітряне пюре з горошку.