Як швидко приготувати овочі для Олів'є або іншого салату: вистачить й 20 хвилин
Приготувати салати для новорічного столу займає дуже багато часу. В основному, час йде на варіння овочів і нарізку.
Як швидко приготувати овочі для Олів'є та інших салатів – читайте в нашому матеріалі нижче.
Варимо овочі
Поставте на вогонь дві каструлі з водою. Можна закип'ятити воду в чайнику і залити її в каструлю – так буде ще швидше. Коли вода закипить, додаємо в неї сіль з розрахунку ½ чайної ложки на літр води.
Чистимо картоплю і моркву. Цей же варіант підійде для буряка. Всі овочі можна чистити овочечисткою.
Добре миємо овочі, а потім нарізаємо окремо дрібними кубиками – картопля і морква. Овочі засипаємо в окремі каструлі, разом їх варити не можна.
Щоб вони не розварилися, капніть у воду пару крапель лимонного соку або оцту. Зваряться вони дуже швидко - від 5 до 10 хвилин, залежить від сорту овочів.
Додаємо інші інгредієнти
Поки овочі варяться, відкривайте банку з зеленим горошком, поріжте солоні огірки та м'ясне (курка, шинка, ковбаса).
Картоплю відкиньте на сито, воду зливайте. Потім таку ж процедуру виконайте з морквою. Воду злийте в каструлю, де варилася картопля. Покладіть туди яйця і варіть їх 10 хвилин.
Овочам дайте час охолонути, потім насипайте в посуд для Олів'є. Яйця покладіть в миску з крижаною водою.
Коли яйця охололи, наріжте їх за допомогою спеціальної овочерізки або сіточки для овочів. А потім додавайте в салат. Заправляйте майонезом і відправте на пів години-годину в холодильник.
Експерти рекомендують цибулю класти в будь-який салат з майонезом тільки перед подачею на стіл, інакше салат дуже швидко зіпсується і буде гірчити.
Ще один секретний лайфхак, який зробить ваш Олів'є набагато смачніше
Додайте в салат один плавлений сирок. Натріть його на тертці та перемішайте з іншими інгредієнтами – це зробить ваш салат більш ніжним.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які продукти категорично не можна поєднувати за святковим столом.
А також розповідали про те, скільки можна зберігати олів'є, шубу і холодець.