У торгових точках можна часто зіткнутися з неякісними продуктами та фальсифікатом. Також продавці спеціально можуть обробляти товар, щоб він мав пристойний вигляд.
Як правильно вибирати курячу продукцію в магазинах, розповів виконавчий директор Союзу споживачів Максим Несміянов в програмі "Сьогодні. Ранок"на телеканалі "Україна".
Фахівець зазначив, що купувати можна товар тільки з цілою вакуумною упаковкою та уважно дивитися на дату, а також варто попросити документи.
"Якщо ви бачите товар (курку), який повинен бути у вакуумі, а він розвакуумувався, цей товар прискорено псується, брати його ні в якому разі не варто. Щодо термінів реалізації запитайте, коли продукція зроблена. Вам скажуть: вчора привезли. Але треба дізнатися, коли було вироблено. Я знаходив прострочену на три місяці рибу в холодильниках в магазинах. Ховають прострочення, підморожують, а потім покупцям під виглядом акцій продають. Завжди просіть маркування, документи, коли товар був вироблений, якщо у вас є підозри", - пояснив Несміянов.
Також експерт розповів про терміни зберігання продукції з курячого м'яса і зазначив, що фарш потрібно купувати з обережністю.
"Філе зберігається 96 годин, шматочки, стегенця зберігаються 48 годин. Якщо берете фарш, не беріть старше доби. І взагалі, фарш не рекомендував би брати, тому що всі ми розуміємо, там є все – і кісточки, і шкура, і все що завгодно", - додав фахівець.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що фахівці назвали найшкідливішу зелень.
А також розповідали про те, як перевірити якість продуктів на ринку.