Бісквіт в мультиварці, який виходить завжди: секрет відомої кулінарки
Справжній бісквіт має бути високим, пишним і пружним. Багато хто наважується спекти таке тісто без розпушувача, але можна й перестрахуватися - тоді наша випічка вже точно не впаде. А ще його можна запросто спекти в мультиварці!
Рецептом поділилася українська кулінар з Дрогобича Лілія Цвіт.
Інгредієнти на форму 22 см:
- яйця - 5 шт.
- сіль - щіпка
- цукор - 180 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- борошно - 140 г
- розпушувач - 1 ч. л.
Покрокове приготування торта
Підготуйте чашку мультиварки: вистеліть дно пергаментам, а боки промажте вершковим маслом.
Відділіть білки від жовтків. До білків додайте дрібку солі і збийте їх до утворення піни. Як тільки утвориться легка піна, по ложці додавайте цукор, поки не утвориться густа пишна маса.
Збивайте 5-7 хвилин на середній швидкості. По одному додавайте жовтки. Наприкінці додайте борошно і розпушувач. Перемішуйте на низьких обертах міксера або лопаткою.
Викладіть нашу масу у підготовлену чашку мультиварки і запікайте у режимі випічка (час залежить від мультиварки).
Вийміть бісквіт і охолодіть його на решітці. Далі можете прикрашати його на ваш смак.
Раніше Лілія розповіла, як приготувати смачну піцу на тонкому тісті - таку, як подають в піцерії.
Також ми писали про рецепт українських манників з кисломолочним сиром.