Медики в різних дослідженнях довели, що помірне вживання вина сприятливо впливає на організм. Один келих цього напою здатний творити чудеса - підвищувати імунітет, боротися з різними захворюваннями, зміцнювати серце і збільшувати тривалість життя.
Суперечки про те, яке саме вино корисніше тривають. Про те, що з'ясували вчені в цьому напрямку, розповіли в матеріалі Invino.
У Франції дослідження показало, що попри на велику кількість жирної їжі, жителі країни показали дуже низький рівень захворювань серця. Виявилося, що у феномена є відповідь – всю жирну їжу французи, запивають келихом вина.
Технологія виробництва червоного вина сильно відрізняється. При обробці шкірка винограду віддає в напій всі свої корисні властивості, і це дає вину такий насичений червоний колір. У червоному вині набагато більше антиоксидантів, ніж у білому.
Біле вино роблять з білих сортів винограду і шкірку перед виробництвом відокремлюють.
Що дивно, у виноградного соку корисні властивості набагато скромніше, ніж у вина. Але це не означає, що вино потрібно вживати в необмеженій кількості. Воно корисно також при анемії, оскільки в ньому міститься багато органічного заліза, яке підвищує гемоглобін. У білого вина таких корисних властивостей немає.
Червоне вино містить поліфеноли, ресвератрол, флавоноїди та таніни. У білому вині цих речовин або немає, або в дуже невеликій кількості.
Ще один нюанс. Корисним буде те вино, в якому найменше цукру – сухе або напівсолодке. Саме такий сорт вина буде містити більше корисних властивостей.
Оптимальна доза вина, на думку Американської кардіологічної асоціації – не більше 120 мл в день.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які звички допоможуть вам залишатися здоровими та збільшити тривалість життя.