Аромат Карпат: Клопотенко поділився рецептом грибної юшки з галушками
Знаменитий український кулінар Євген Клопотенко поділився власним рецептом приготування грибної юшки з галушками. Він стверджує, що такий осінній суп – це можливість відчути атмосферу, настрій гір.
Свій рецепт Клопотенко розмістив на YouTube.
"Я люблю їсти та готувати юшки. Сьогодні я розповім вам простий рецепт грибної юшки. Я вирішив, що це буде грибний суп з сушених грибів. Але ви можете експериментувати та робити грибну юшку з печериць або міксувати гриби між собою", - зазначив Клопотенко.
Інгредієнт
Для юшки:
- 30-50 г сухих білих грибів
- 3 л води
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 картоплі
- 5 лаврових листів
- 2 зубчики часнику
- на смак петрушка
- ½ ч. л. чорного перцю горошком
- до смаку сіль
Для галушок
- 200 г борошна
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- 50 мл води
- 1/2 ч. л. солі
Спосіб приготування
У велику каструлю налити 3 літри води та висипати гриби. Варити 20 хвилин на середньому вогні.
Моркву почистити, нарізати півкільцями, цибулину розрізати навпіл, картоплю великими кубиками. Всі овочі додати в бульйон і варити ще 15 хвилин на великому вогні, а потім ще 30 на дуже повільному.
У мисці з'єднайте 200 г борошна, яйце, 50 г вершкового масла і ½ ч.ложки солі. Влийте 50 мл води. Ретельно змішайте. Має вийти еластичне м'яке тісто.
Коли бульйон буде готовий, дістаньте з нього половинки цибулі. Він був потрібен для аромату і вже не знадобиться.
Далі потрібно додавати в суп галушки. Общипуйте потроху від тесту, формуйте і вкидайте в суп. Варити приблизно 2 хвилини – поки не спливуть.
У суп потовчіть ½ ч. ложки перцю горошком, додайте сіль. При подачі прикрасьте рубаною петрушкою.
Грибна юшка з галушками від Євгена Клопотенка
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Клопотенко дав рецепт вареників з сиром, додавши туди нашу улюблену крупу.
А також розповідали про те, що кулінар розкрив секрет кращого тіста для піци.