6 поширених помилок, які 90% людей роблять під час приготування їжі
Виявляється, ледь не 90% людей на кухні у процесі приготування їжі допускають кілька типових помилок. Через це страви можуть не вдатися, або ж вийти не такими смачними, як хотілося б.
Які ж найбільш поширені помилки люди роблять під час приготування їжі – читайте у нашому матеріалі нижче.
"Забиваємо" на інгредієнти
Більшість людей припускаються цієї помилки. Ми десь бачимо на відео рецепт, і беремося готувати смачну страву.
Але у процесі виявляється, що у нас недостатньо інгредієнтів. Ми гадаємо, що справимося й без них. Але навіть відсутність одного граму якоїсь спеції, про яку йде мова у рецепті, може зіпсувати ваш кулінарний шедевр, або зробити його недосконалим…
Беремо не той ніж
Ще одна, здавалося б, незначна, але важлива помилка, яку ми допускаємо на кухні.
Коли ми дивимося рецепт у Facebook чи Instagram, то варто звертати на розмір і гостроту ножа, який використовує кухар на відео.
Адже для того, щоб страва виглядала такою ж апетитною, як на відео, варто для кожного виду продукту, який використовується для неї, підбирати відповідний кухонний ніж – для риби, для сиру, для м'яса тощо вони різні.
Не куштуємо страву в процесі
Іноді ми не стежимо за часом і продукти переварюються (або – навпаки).
Також трапляється, що ми ніби все й робимо, як у рецепті на відео, але не звертаємо увагу, що професійний кулінар в кадрі ставить страву у розігріту до 150 градусів електричну духову шафу на 10 хвилин.
Ми ж через неуважність ставимо ніби теж на ті само 10 хвилин, але у піч, розігріту до 200 градусів. І все – страва уже не буде такою смачною, як могла б бути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкраща звичка на сніданок, яка продовжить ваше життя
Помилки при приготуванні їжі можуть зіпсувати страву (фото: Freepik)
Крім того, існують ще кілька правил, яких ми не дотримуємося під час готування страв.
Не правильно промиваємо рис
Промивати рис треба ретельно і кілька разів! При цьому у воду обов'язково треба додавати сіль.
Не виймаємо вчасно лавровий лист
Якщо ця приправа довго перебуває у страві, то вона може не просто змінити, а й повністю зіпсувати її смак.
Не вимочуємо картоплю у воді
Вимочена у холодній воді картопля позбувається зайвого крохмалю, а відповідно - стає більш корисною.
Читайте також про помилки, через які огірки в банках вкриваються білим нальотом.
Також пропонуємо вам дізнатися секретну добавку в борщ, яка зробить його в рази смачнішим.