ua en ru

У зоні АТО бойовики обстріляли українські позиції 14 разів, - штаб

У зоні АТО бойовики обстріляли українські позиції 14 разів, - штаб Фото: бойовик (facebook.com/abazia)

У більш ніж половині випадків військовослужбовці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь

У районі проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі бойовики обстріляли позиції Збройних сил України (ЗСУ) 14 разів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі з озброєння, яке давно має бути відведеним від лінії зіткнення на встановлені відстані", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, з півночі бойовики 14 раз порушили режим припинення вогню. У більш ніж половині випадків військовослужбовці ЗСУ відповідали агресору із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Так, на Луганському напрямку Світлодарська дуга продовжує залишатися епіцентром напруженості. Тут бойовики з 120-мм мінометів і піхотного озброєння вели вогонь по позиціях ВСУ у Луганського.

Крім того, під час вогневих провокацій в районі Травневого, Лозового і Світлодарська бойовики застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Поблизу Троїцького ворог стріляв із озброєння БМП, а по захисникам Новоалександровки - стріляв з кулеметів.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали позиції ВСУ в районі Авдіївки, Кам'янки та Широкино з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.

Також, по українських укріпленнях поблизу шахти Бутівка бойовики били з мінометів калібру 82-мм і легкого піхотного озброєння, а зі стрілецької зброї - порушували перемир'я в передмісті Мар'їнки.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 9 грудня 2017 рок...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО на Донбасі протягом доби загинули 4 українських військових, ще 2 військовослужбовців ЗСУ отримали поранення.