ua en ru

Журналісту Гайворонському заборонили в'їзд у Росію

Журналісту Гайворонському заборонили в'їзд у Росію Фото: Євген Гайворонський (facebook.com)

На даний момент журналіст перебуває в Києві

Депортованому з окупованого Криму на материкову Україну блогеру і журналісу Євгену Гайворонському заборонили в'їзд на територію Російської Федерації. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крым.Реалии".

За його словами, він протягом дев'яти днів перебував у "в'язниці для іноземців" в Краснодарському краї РФ.

Після втручання в.о. генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, російського політолога Ігоря Ейдмана і помічника прем'єр-міністра України, Гайворонського звільнили і в супроводі приставів доставили до російсько-українського кордону, а саме до пункту пропуску "Чертково".

"Депортував мене співробітник ФСБ і він мені поставив заборону в'їзду в Росію. Він намагався відібрати у мене сім-карту. Коли я потрапив в Україну все було добре, правильно: наші хлопці зустріли. За допомогою Малишевського ми вирішили питання. Я прибув у Бахмут, друзі мені зняли готель на добу. У готелі мені випрали всі речі, привели в порядок. Потім купили квиток на потяг до Києва", - розповів журналіст.

На даний момент він вже знаходиться в Києві і оселився в хостелі. У цьому йому допоміг голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Також він зазначив, що планує співпрацювати з українськими ЗМІ, так як має "грандіозний обсяг інформації, знань, практичних навичок" по ситуації в Криму та Російській Федерації.

А також додав, що "хотів би внести серйозний внесок у справу деокупації Криму".

Нагадаємо, раніше Рефат Чубаров повідомляв, що Гайворонського депортували з Криму на материкову Україну. Його в супроводі співробітників ФСБ і міграційної служби Російської Федерації видворили в районі прикордонного переходу між Росією і Україною Чертково-Мілове Луганської області.

Гайворонського затримали 22 жовтня, звинувативши в ухиленні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення і незабаром заарештували.