ua en ru

Мешканка Луганська намагалася пронести через кордон понад 1 млн грн, - ДПС

Мешканка Луганська намагалася пронести через кордон понад 1 млн грн, - ДПС Фото: пункт пропуску "Гоптівка" в Харківській обл

Прибула з Росії луганчанка пояснила, що отримала гроші від бабусі для покупки автівки в Харкові

У пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області співробітники місцевого прикордонного загону в ході спільних оперативних дій із представниками облуправління СБУ затримали мешканку Луганська, яка намагалася приховано перенести на територію України більше 1 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Так, сьогодні, 19 серпня, вранці близько 5:00 до пункту пропуску "Гоптівка" з боку Російської Федерації прибула громадянка України, мешканка Луганська. Як наголошується, при проходженні прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби відразу помітили нервозність жінки, тому було прийнято рішення про проведення поглибленого огляду його особистих речей спільного з митниками та представниками СБУ.

"Під час перевірки в сумочці луганчанки було виявлено 140 тис. грн. У процесі подальшого огляду під одягом жінки було помічено пакети. На прохання правоохоронців громадянка з-під одягу самостійно надала для огляду ще 870 тис. 500 грн. За словами затриманої, гроші їй дала її бабуся для придбання авто, яке вона намагалася купити у м. Харків", - йдеться в повідомленні.

Мешканка Луганська намагалася пронести через кордон понад 1 млн грн, - ДПС

Фото: прес-служба Держприкордонслужби

У підсумку на мешканку Луганська в ДПС склали адміністративний протокол. "Загальна сума вилучених коштів склала 1 млн 10 тис. грн", - підсумували у прес-службі.

Як повідомлялося, наприкінці травня ц.р. громадянин України спробував перевезти з Росії більше 760 тис. дол. Проте чоловіка, що вчинив спробу втечі від прикордонників, затримали в пункті пропуску "Стрілече" (ділянка відповідальності відділу прикордонної служби "Веселе") в Харківській обл.

Нагадаємо також, що в липні минулого року громадянин України спробував вивезти до Росії через "Гоптівку" 2,8 млн дол. у резервному паливному баку Mitsubishi Pajero.