ua en ru

Жителі Київської області страждають через безвідповідальність депутатів облради, - експерт

Жителі Київської області страждають через безвідповідальність депутатів облради, - експерт Фото: Олег Постернак (Голос столиці)

На думку експерта, депутати Київоблради зовсім забули про свої обов'язки

Депутати Київської обласної ради "зовсім забули" про свої обов'язки, через що "страждають" прості жителі області. Таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив політичний експерт Олег Постернак.

"Депутати Київської обласної ради якось зовсім забули про свої обов'язки і професіоналізм, від чого страждають прості жителі області. Перш за все, пріоритетної уваги потребують питання заробітної плати вчителям, медичні субвенції та підготовка до опалювального сезону. Щоб зима черговий раз не прийшла раптово, необхідно готуватися заздалегідь, а не в кінці жовтня", - написав експерт.

Постернак підкреслив, що про це у своєму зверненні заявив і голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган до голови Київської обласної ради з проханням скликати позачергову сесію обласної ради для розгляду дофінансування бюджетної сфери та підготовки до опалювального сезону.

"Люди і так на межі виживання, і чекати ще 1,5 місяця навряд чи зможуть, поки депутати вдосталь скористаються усіма принадами безвізу. Якщо вони думають, що у нас народ для депутатів, то вони дуже помиляються. Прямі обов'язки народних обранців - вирішувати проблеми тих районів, в яких їх обрали як представників. А значить, якщо необхідно, вони повинні працювати раніше, пізніше, цілодобово, збиратися за першої необхідності для вирішення нагальних питань. Або не треба було йти у депутати", - написав політолог.

Він також зазначив, що засідання обласної ради можна провести за умови, якщо третина депутатів Київської області проголосують "за".

"Чинне законодавство передбачає механізми проведення позачергових сесій навіть у разі, коли керівництво обласної ради маніпулятивно відмовляється це робити. Думаю, конструктивна позиція депутатського корпусу дозволить підтримати звернення губернатора Горгана", - резюмував експерт.

alt

Раніше повідомлялося, що Горган звернувся до голови Київської обласної ради з проханням скликати позачергову сесію Київської обласної ради для розгляду питань дофінансування, щоб не допустити зростання соціальної напруженості в області.