ua en ru

Мешканців окупованого Донбасу примушують брати участь у "виборах", - ГУР

Мешканців окупованого Донбасу примушують брати участь у "виборах", - ГУР Фото: прапор "ДНР" (facebook.com/Ігор Іванов)

У разі неявки на "виборчі дільниці" окупаційна "влада" погрожує позбавити пенсіонерів виплат

Мешканців окупованого Донбасу примушують брати участь у так званих "виборах", які призначені на 11 листопада поточного року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Міністерства оборони України Дмитра Гуцуляка.

Як повідомив Гуцуляк, за інформацією української розвідки, російські окупаційні "адміністрації" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей посилюються заходи щодо прихованого примушення місцевого населення до участі у "виборах" 11 листопада 2018 року.

Так, керівникам "бюджетних організаці" наказано забезпечити максимальну явку "бюджетників". Крім того, у разі неявки на "виборчі дільниці" окупаційна "влада" погрожує позбавити пенсіонерів виплат.

Також у Міноборони повідомили, що населення Донбасу боїться активізації бойових дій через "вибори".

"З початку жовтня зросла кількість виїзду місцевих жителів для подальшого проживання за межами тимчасово окупованих територій, у тому числі осіб, причетних до діяльності російського окупаційного режиму", - повідомляє розвідка.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що бойовики на Донбасі хочуть ввести електронні перепустки для перетину блокпостів.

Зазначимо, у Держдепартаменті США вважають, що "вибори" в ОРДЛО суперечать зобов'язанням РФ за мінськими угодами.