ua en ru

До жорсткого карантину готові менше 30% малих підприємств

До жорсткого карантину готові менше 30% малих підприємств Фото: карантин у Києві (Віталій Носач, РБК-Україна)

Готові до посилення в Україні карантинних заходів, спрямованих на протидію новій коронавірусній інфекції, 29% опитаних малих підприємств. Водночас 42% опитаних відповіли, що їхній бізнес не готовий до відновлення жорсткого карантину.

Про це свідчать результати експрес-опитування, яке провела Європейська бізнес асоціація серед представників малого та мікробізнесу - учасників проекту Unlimit Ukraine.

Ще 29% підприємців стверджують, що готові до погіршення ситуації.

Опитування проводилось з 31 серпня до 15 вересня 2020 року серед аудиторії проекту Unlimit Ukraine. В ньому взяли участь 62 підприємці - представники малого та середнього бізнесу.

Unlimit Ukraine - платформа для розвитку малого та мікробізнесу, створена на базі Європейської бізнес асоціації. Сьогодні проект налічує 1 865 учасників.

Відзначимо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", оцінюючи ризики від епідемії коронавірусу, більшість (61%) українців бояться більше економічних наслідків цієї кризи, ніж захворювання. З іншого боку, 29% навпаки більше бояться хвороби.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", половина українців (46%) вважають, що влада повинна знову ввести жорсткі карантинні заходи під час можливої другої хвилі епідемії. Протилежної думки дотримуються стільки ж громадян - 47%.