ua en ru

Дружину і сина прем'єра Ізраїлю підозрюють у хабарництві

Дружину і сина прем'єра Ізраїлю підозрюють у хабарництві Фото: родина Нетаньяху (timesofisrael.com)

Нетаньяху за цією справою допитували впродовж чотирьох годин

Дружину і сина прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху підозрюють у хабарництві. Про це повідомляє агентство "Анадолу", посилаючись на ізраїльську поліцію.

Так, члени родини Нетаньяху підозрюються в отриманні хабаря у рамках справи про корупційні зв'язки наближених до прем'єра осіб з керівництвом місцевої телекомунікаційної компанії "Безек".

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що голову ізраїльського уряду у зв'язку з цією справою допитували впродовж чотирьох годин у його резиденції поліцейські та члени ізраїльської комісії з цінних паперів (ISA).

Зазначається, що у результаті слідство дійшло висновку, що дружина і син ізраїльського прем'єра отримали хабар.

Додамо, що Нетаньяху у рамках цієї справи допитували неодноразово. За даними ЗМІ, прем'єр Ізраїлю зробив певні поблажки компанії "Безек" в обмін на позитивне висвітлення його політики.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, у червні дружину прем'єр-міністра країни Сару Нетаньяху звинуватили в шахрайстві. Зокрема, дружині Нетаньяху інкримінували неправомірну розтрату майже 100 тис. доларів на оплату кейтерингу. За даними слідства, з вересня 2010 по березень 2013 року дружина політика замовляла їжу в ресторанах для резиденції прем'єра, хоча там працював кухар, а правила розпорядку забороняють замовляти їжу при наявності штатного кухаря.

Раніше ізраїльська поліція допитала Нетаньяху у справі про покупку субмарин у Німеччині.