ua en ru

Бажання України переглянути тарифи у межах СОТ може призвести до погіршення стосунків з США, - торговий представник США

Бажання України переглянути тарифні зобов'язання у межах Світової організацї торгівлі може призвести до погіршення стосунків з США. Про це заявив торговий представник США Рон Кірк міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку під час зустрічі у Вашингтоні, передає "5 канал".

За словами Кірка, перегляд тарифів може підірвати багатосторонню торговельну систему, тому майже всі значні торговельні партнери України - понад третина усіх членів СОТ - приєдналися до США з приводу цієї проблеми.

Нагадаємо, Україна подала до СОТ заявку на перегляд умов членства в організації, яка передбачає захист нинішнього виробництва і створення умов для появи нових сегментів. Цей документ був направлений в представництво країн-членів СОТ 14 вересня і містить перелік з 371 товарних позицій, митні ставки на які Київ хоче змінити.

Відповідне звернення викликало стурбованість торговельних партнерів України в Євросоюзі та США. 26 листопада на засіданні ради з торгівлі СОТ було прийнято заяву, в якій держави-​​члени організації закликали Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Читайте также: Україна як член СОТ має право застосовувати заходи для захисту внутрішнього ринку, - Азаров