ua en ru

У Зеленського відповіли, що може пришвидшити перемогу України у війні

У Зеленського відповіли, що може пришвидшити перемогу України у війні Фото: радник голови Офісу президента Михайло Подоляк (Getty Images)

Україна, для пришвидшення своєї перемоги у війні з Росією, має отримати від союзників далекобійні ракети до HIMARS. Це також зменшить втрати серед мирного населення та знизить тиск РФ на Європу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника глави Офісу президента Михайла Подоляка у Twitter.

"Проста логіка: що далі летітимуть ракети HIMARS (100+ кілометрів), то швидше закінчиться війна. Менше втрат серед мирного населення, менший економічний тиск на Європу, менше російського міграційного та продовольчого шантажу. HIMARS - чудовий "вимикач" російської пихи…", - зазначив Подоляк.

Що кажуть про це союзники

Нагадаємо, нещодавно радник президента США Джейк Салліван заявив, що Вашингтон ще не готовий постачати Україні ракети великої дальності ATACMS до HIMARS. Такою є позиція американського президента Джо Байдена.

При цьому, після ракетного удару росіян по порту в Одесі в Конгресі США закликали надати Україні далекобійні ракети HIMARS.

Варто зазначити, що наприкінці червня в Україну прибули перші HIMARS. Згодом у Пентагоні заявили, що РСЗВ істотно впливають на війну. Наразі ЗСУ мають на своєму озброєнні ракети дальністю до 80 км.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.